Golfen rondom een landgoed

In het vademecum van Golfbaan het Woold is te lezen dat tijdens een barbecue in 1998 het zaadje voor het aanleggen van een golfbaan is gepland. De naam Het Woold betekend ‘grond rondom een landgoed’ en is de afkorting van de meisjesnaam van Jacqueline Manders – Woolderink. In 2000 is het zover en kan er gespeeld worden op de 9-holes par 3 golfbaan. Al snel ontstaan er plannen voor uitbreiding met een grotere golfbaan. Uiteindelijk duurt het nog tot 2011 voor de 18 holes golfbaan “Vier Eijckenbaan”, ontworpen door architect Han Wessels, wordt geopend. In hetzelfde jaar is de 9-holes par 3 golfbaan “Gezandebaan” ook nog eens vernieuwd.

Sinds 2017 wint Golfbaan Het Woold de award voor meest gastvrije golfbaan van Nederland van Leading Courses. Hoog tijd om dit zelf eens te ervaren. Het eerste dat opvalt als je aankomt bij de golfbaan is de grote parkeerplaats met het imposante clubhuis. Het terras ligt in een mooie ‘binnentuin’ naast de oefengreens en de drivingrange. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Naast de puttinggreen ligt de academy van Rob Mouwen met daarachter de 9-holes par 3 golfbaan. Voor de 18-holes golfbaan moet je even voorbij de oefengreens een weg oversteken.

De eerste twee holes en de achttiende hole liggen tussen de bomen, de andere holes liggen in een meer parkachtige omgeving met heide. De golfbaan is goed onderhouden en leuk om te spelen. Enige baankennis is wel vereist en kan je enkele slagen schelen. Achteraf kan ik niet echt holes opnoemen die eruit springen en echt tot de verbeelding spreken. Nu is dat ook niet perse nodig om te genieten van een leuke ronde golf.

Het eten bij restaurant Volentieri was heerlijk, een arrangement met driegangendiner kan ik van harte aanbevelen. Wil je een saté of een hamburger dan ben je wel aan verkeerde adres. De gerechten die bij Volentieri geserveerd worden zijn iets verfijnder. Al met al is Het Woold een uitstekende keuze voor een heerlijke dag golf.

GolfbaanGolfbaan Het WooldArchitectHan WesselsLandNederlandProvincieNoord-BrabantPlaatsAstenDatum28 juni 2024Sitegolfbaanhetwoold.nlReviewswww.leadingcourses.com

Add comment

Privacy Preference Center