Golfbaan Overloon, een verrassing!

Soms speel je op een golfbaan waarvan je van tevoren niet zoveel verwacht, maar die stiekem heel leuk blijkt te zijn. Tijdens een paar dagen golf overnachtte ik op een vakantiepark in Overloon. Toen op de website van het park golf redelijk prominent in beeld kwam, kon ik het niet laten even door te klikken. Vlak naast het vakantiepark bleek Golfbaan Overloon te liggen. Omdat ik niet wist of ik tijd had om te spelen, nam ik via WhatsApp contact op met Karin. Ze bleek heel flexibel te zijn. Zo stond ik uiteindelijk op een heerlijke zaterdagochtend op de eerste tee.

De golfbaan heeft zes par-3 holes en drie par-4 holes en is ontworpen door architect Alan Rijks. De par-3 holes variëren in lengte van 82 tot 158 meter en de greens worden beschermd door bunkers of water. De par-4 holes zijn met 280, 290 en 302 meter ongeveer even lang maar totaal verschillend. Zo is hole 1 de langste van de drie met een lichte bocht naar links. Hole 3 is een extreme dogleg naar links en voor de waaghalzen in één keer te halen. Hiervoor moet je wel over het water en heb je bomen in de lijn. Hole 8 is een dogleg naar rechts waar je met een goed geplaatst schot de bal in de hoek wilt slaan voor een korte slag naar binnen.

De golfbaan zelf was in uitstekende conditie, hoewel je her en der zag dat het ook hier erg veel geregend had. Maar de speelbaarheid van de baan was niet in het geding. Alle onderdelen van de baan worden erg goed bijgehouden. Goede greens en fairways waar veel golfbanen een voorbeeld aan kunnen nemen. De mensen zijn gastvrij en er was ook een mooie variatie van bieren op de tap. Helaas hadden we geen tijd (en het was nog wat vroeg) om hier iets van te proeven.

GolfbaanGolfbaan OverloonArchitectAlan RijksLandNederlandProvincieNoord-BrabantPlaatsOverloonDatum29 juni 2024Sitewww.golfbaanoverloon.nlReviewswww.leadingcourses.com

Add comment

Privacy Preference Center