Golfen in alle vier seizoenen

Soms heb je van die dagen dat het echt niet uitmaakt hoe slecht je golfspel is. Op de schitterende Kennemer Golf & Country Club met uitstekend gezelschap, 4 seizoenen weer en weerbarstige rough is dat heel goed mogelijk. De golfbaan ligt mooi in de duinen en is een van de golfbanen in Nederland waar je absoluut eens gespeeld moet hebben.

Genieten begint al bij het statige clubhuis met het klassieke warme interieur en een terras dat uitkijkt over de schitterende holes van de originele 18 holes ontworpen door Harry Colt en geopend in 1928. De lussen B en C zijn vernoemd naar de architecten Pennink (B-lus) en Colt (C-lus). Naast deze holes van de originele lay-out is er in 1985 nog een lus van 9 holes bijgekomen. Gebaseerd op de originele van schetsen Colt en uitgewerkt door Frank Pennink zijn er bij de 2 bestaande oefenholes nog 7 holes aangelegd en deze 9 holes vormen nu de A-lus vernoemd naar voormalig clubsecretaris Steven van Hengel.

Na het bekijken van de weerapp ben ik geheel voorbereid zonder regenkleding naar de golfbaan vertrokken maar mijn optimisme werd hard afgestraft. Hagel, plensbuien en wind zorgden er op hole 4 al voor dat we een groot deel van de ronde doorweekt hebben gespeeld. De oorzaak van dit weer was even verderop te zien. Een heuse waterhoos boven de Noordzee.

We speelden de originele lay-out van de golfbaan. De holes van de B-lus draaien met de klok mee en deze liggen om de holes van de C-lus die tegen de klok indraaien. Een mooie variant op de uit en in holes van de klassieke links. De prachtige glooiende fairways en mooi gelegen greens maken het een feest om hier te spelen. Hole 9 is een lange par 4 met een hoog gelegen tee en een fraai gelegen green in de duinen en het clubhuis op de achtergrond. Hole 15 is de signature hole van de baan en de start van de geweldige slotholes, in mijn ogen het mooiste stuk van de golfbaan. Een korte par 3 hole met de 3 kenmerkende bunkers voor de hooggelegen green. Hole 16 een korte par 5 hole waarbij de green een mooi beeld vormt met de green van hole 2 die daar rechtsboven ligt. Daarna ga je vanaf hole 17 terug naar het clubhuis. Een uitstekend einde van een heerlijke dag op de golfbaan.

Ontspannen afsluiten in de zon (die eindelijk doorgekomen is) op het terras. En daar hebben we het niet over de hoge rough waar je bal niet in te vinden is en het golfspel wat al even zoek is, maar kijken we terug op een unieke dag op een van Nederlands beste golfbanen.

GolfbaanKennemer Golf & Country ClubArchitectHarry Colt & Frank PenninkLandNederlandProvincieNoord-HollandPlaatsZandvoortDatum6 juni 2024Sitekennemergolf.nlReviewswww.leadingcourses.com

Add comment

Privacy Preference Center